söndag 11 september 2011

Flera Tigrar

Tigerklassen utökar sig!

Denna vecka har vi Tigrar fått välkomna tre nya personer till vår klass. 
Det är med glädje som jag och Tigrarna välkomnar två nya elever till vår klass.
Vi välkomnar även vår lärarstuderande från Tyskland till klassen.
Välkommen/Willkommen till er alla tre!


Denna vecka har vi aktivt jobbat vidare inom våra olika ämnesområden. Många av eleverna frågar mig när de skall börja få läxor. Sådana frågor gläder en lärare, för det är ju sådan inställning vi vill att eleverna skall ha. Visst, det kommer att finnas stunder när eleverna får plocka fram sin "sisu" när det  känns tungt, men att börja skolåret med sådan inställning är mycket trevligt! :)

Bilder nedan är ett plock från veckan som gick:

 Vi har tillverkat porträtt med hjälp av tidningspapper, sax och lim. Inga pennor med andra ord! Imponerande arbeten som Tigrarna åstadkom!

 Här bjuder några av Tigrarna på en teater som de övat in. 

Astrid till höger presenterar sig själv och visar foton från hennes hemort.

 Klass 4 hade tre presentationer/lektioner för oss Tigrar. Vi fick lära oss om Egypten, havet och godis. Det märktes att fyrorna hade förberett sig väl och bjöd på informationsrika och fina presentationer. Tack!
 Under veckan har vi även lärt oss jonglera. Vi började med att kasta upp en duk. Detta var dock lätt för eleverna så vi fortsatte sedan att öva med två dukar.
På bondens marknad i Mariefreds centrum kunde man hitta sju representanter från Gripsholmsskolan. De var hurtiga och sålde tulpanlökar åt turister och Mariefredsbor.
Tack!

I väntan på vecka 37,

Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar