fredag 18 januari 2013

Åka iskana

Att åka iskana på rasterna verkar vara den roligaste aktiviteten just nu.
Ja, det verkade så roligt att fröken bestämde sig för att (äntligen, enligt några elever) prova på det och åkte tillsammans med eleverna i iskanan. 
Jag hade tidigare funderat på varför eleverna behöver euforiskt skrika när de åker på iskanan, håller ut händerna till sidan i hopp om att "dra med sig" några fler barn för att i slutet av banan ligga i en hög och skratta och oja sig.
Nu behöver jag inte fundera längre.
Jag gjorde precis som eleverna. Höll ut händerna till sidan (för tydligen gör man det utan att tänka på det). När jag minst anade det så trängde det även fram ett euforiskt skrik. När vi kom till slutet av banan så hade vi alla hamnat i en hög fylld med skratt.
Ojade gjorde jag också då jag skulle försöka resa mig ur elevhögen.
Men ack vilken glädje!
Så att ni andra vuxna vet så är det precis så roligt som det ser ut!

Denna vecka har vi börjat med olika projekt i svenska. 
Ett av dem är att skriva och rita egna serieteckningar.
Det andra är att göra egna planscher om verb och substantiv.
Projekten engagerar Tigrarna och man kan verkligen se hur fantasin flödar. Roligt!

I bildkonsten håller vi på med Senecio. Tekniken är ny för oss så det ska bli spännande att se vad slutresultatet blir! Denna vecka har Tigrarna börjat rita med oljepastell. 
Vartefter eleverna blir klar med det så kommer de att måla över allt med akryl. Sedan behöver akrylen torka för att vi därefter ska kunna börja skrapa bort den. Eleverna kommer då att få se vilka effekter dessa moment fört med sig. 

Nästa vecka blir det extra lång skolvecka. 
På lördag blir det öppet hus på skolan. Eleverna kommer att ha lektioner medan intresserade vuxna/familjemdlemmar kommer att kunna gå runt på vår skola och kika in i olika klasser. Mera information om detta hittar ni på  www.gripsholmsskolan.se.
Välkommen!

Två tigerelever som gör en plansch om substantiv.

Trevlig helg,
Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar