söndag 10 maj 2015

Vecka 19: Skansen

Denna vecka har Tigrarna varit ute på äventyr!

På tisdagsmorgon samlades klassen vid Läggesta. Därifrån tog vi tåget till Stockholm central. En kort promenad förbi "plattan" och Sergels torg klev vi ombord på spårvagnen vid NK. Efter att ha suttit och stått en stund i den välfyllda spårvagnen klev vi av utanför Skansen ingång. Nu var vi äntligen framme!

Under dagen fick eleverna bekanta sig med gamla hus och affärer, djur och "Samelandet". Det var en fantastik dag! Alla var glada, uppförde sig exemplariskt och njöt av vårt äventyr. 

Här kommer bilder och kommentarer från dagen:

Snart kommer tåget!
Många hade med sig en bok som kunde läsa under tågfärden.
Vi fick åka i rulltrappor!
Marta berättar om dagens program.


Inne i ....
I detta dass kunde man sitta två bredvid varandra.
En fikapaus
Familjen Muu
En baby-järv
Lo
En björnlek

Vi hade ett eget "rum"där vi kunde äta vår matsäck.Mycket intressant att få lära sig mer om samer.
Vi fick se en kalv som var knappt en vecka gammal.En av höjdpunkterna: att köpa en sockerkringla.
Skansen har så mycket att ge!
Vana resenärer som väntar på spårvagnen.

Jag tycker att det var super roligt och det roligaste var att kolla på djuren. Jag skulle villa åka dit varje dag! (N.F)

Jag tycker det var roligast att gå i stan och kolla på djuren på skansen. Jag och Gabe gjorde en jätte rolig video. (O.K)

Jag gilla att åka tåg och spår vagn, men att vara på skansen var ännu roligare jag längtar efter nästa klassresa (D.B)

Jag tyckte det var kul att åka tåg för jag och andra satt och skrattade nästan hela vägen sen fick vi se masa djur och vi fick gå runt i staden och titta på jätte gamla hus och date var mysigt.
(E.F)

Jag tycker det var roligt att vi fick åka tåg till Stockholm. Men det roligaste var att titta på djuren.  (E.W)

Jag tyckte det var jätteroligt det men tog en stund tills vi kom fram till Skansen. Det roligaste va när vi tittade på djuren. Vi fick lära oss om samiska kåtor.
G.T

Jag gillade att vara på skansen, det var kul att se alla djur och gamla byggnader. Det var både spännande och kul att få se en riktig kåta, och att få lära sig lite mer om hur samer levde förr och nu. Det roligaste var att hälsa på RENARNA och MARSVINEN =-). Ren kalvarna var söta, och alla marsvinen (men alla djur var egentligen söta). Sen fick dom som inte skulle köpa gosse djur gå och hälsa på SÄLARNA =-). Det var synd att vi inte hälsade på några tigrar =-).  -> E.P <-

Jag tycker det var kul att vi fick åka tåg till Stockholm. Det var kul på Skansen, vi fick titta på djur och gamla byggnader. Sen, när man vaknade nästa morgon tänkte man: Nej, det är ingen Skansen idag! (V.L.)

Jag gillade att bara våran klass var med och det var roligt att vi åkte tåg. Jag tyckte att det var jätte kul att kolla på djuren och affärerna.  Det var också kul att vi fick köpa saker.
(J.G)

jag tyckte att det var jätte roligt! både själva resan och att vara där, vi fick se renungar, sälar och många fler djur! vill definitivt åka på en sån här ”resa igen”!  (E.S)

Det var jätte kul att få åka med er till Skansen. Vi fick se sälar och renungar. Vi fick se hur affärerna såg ut i förtiden. Men nästa gång ska man inte bära på tunga väskor :)
Vi fick handla på bageri. Och se massa djur. Hoppas att vi kan göra det i gen (BW)

Jag tyckte att det var SUPER KUL att åka till Skansen! Det var mycket roligare än jag trodde. Det var kul att se hur butikerna och hemmen såg ut förr i tiden. Jag lärde mig mycket. Det var kul att titta på djuren också. Och på en riktig Kåta! Vi smakade på renkött också. Det var kul att det gick runt skådespelare på gatorna. Hoppas vi kan göra det här någon mer gång! (M.E)

Det var väldigt kul att åka tåg och spårvagn och kolla på alla djuren också men mitt favorit djur va Björnen dan var så stor men det var också kull att vara på en sån här resa med hela klassen och önskar att vi kan göra de här flera gånger! (T.N)

Jag tyckte att det var väldigt roligt att få resa kommunalt till skansen, det var ju jätte roligt att lärarna litade på oss! Det var ju också roligt att vara på skansen! Jag har ju bara varit där en gång för jätte länge sen (jag minns inget från de) Jag visste ju inte var det var ricktig så det var jätte kul! Jag vill jätte gärna  göra något liknande någon gång!(M.N)

Det var kul vi fick se många djur och finna gamla hus. Det roligaste var att titta på djur (T.B)

 Det var jätte kul och kolla på djuren och gå på runda
(Ah)

Jag tyckte det var JÄTTEROLIGT! Jag gillade att få kolla in på de gamla affärerna från 1800-talet, och alla saker från bageriet. Jag köpte en massa också, man 
kunde ju inte bara låta bli när man såg dom fina verken. Djur kollade vi ju också på, kaninerna och sälarna var nog roligast att titta på. När vi kollade på kåtor och renar njöt jag också, och det bästa med att hålla på med Samé-saker var att på slutet så fick vi lyssna på sagor i sommarkåtan där det var JÄTTEVARMT! Jag trodde inte att det kunde vara så varmt i kåtor. (V.W)

Det var jätte kul och vi såg många djur men det roligaste var att handla för våra 100 kr. Men allt var roligt. (H.O)

Jag tyckte att det var JÄTTEROLIGT på skansen. Jag GILLADE att man fick se på djur och se ett gammalt Konsum och ett bageri. Det var även kul att man fick ta med sig 100 kr och köpa saker för! DET VAR SUPER KUL. (E.T)

Med mig på resan hade jag Marta, som koordinerat sametemat. Vi kan båda konstatera att resan var mycket lyckad och att tigrarna visade hur duktiga de är. Det var trötta men nöjda elever som klev av tåget vid Läggesta 17.13. En lång men mycket lyckad dag!

Ha en trevlig dag!

/"The Big-Tiger"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar