söndag 8 november 2015

Vecka 45

En av veckans stora händelser var uttagningen till Vi i femman!

Äntligen var det dags! Journalister hade hört av sig och undrat om Gripsholmsskolans femmor även i år skulle delta i Vi i femman. Det gick ju så bra förra året. Några kloka råd fick Tigrarna av Björn-klsssen innan vi började uttagningen: "Lita på dig själv" och "det gäller att tänka snabbt, oftast är det du tänker först rätt."

Efter att vi svarat på alla 25 frågor kunde eleverna pusta ut. "Ganska lätt", "bra frågor för åk5 ", pirrigt" var några kommentarer som hördes i korridoren. Hur det gick får vi veta i början av december.
Gå gärna in på www.viifemman.se och spela mot dig själv.
Det var tänkt att vi skulle börja jobba med geometri redan i början av veckan, men vi fortsatte att repetera bråk. Vi prövade även att spela ett spel som uppskattades av eleverna. Eleverna var mycket ivriga att ta itu med geometrin och gjorde hela kapitlet klart under torsdagens lektion.

Allt man behövde var två tärningar, färgpennor och en spelplan.På torsdagen var det dags för årets andra diktamen. Läraren hade gjort det stora misstaget och kopierat en färdig text utan att reflektera mer över den. Duktiga elever hade lagt märke till att texten innehöll flera stavfel, som man var tvungen att själv ändra. Mycket bra!

Tigrarna har arbetat med pararbeten i historia. Denna vecka har man fått presentera sina arbeten för klassen. Att framför klassen och ha en presentation och sedan få feedback av sina klasskamrater är mycket givande. Uffe har varit mycket nöjd med det som eleverna åstadkommit.


 Tänk vad lyxigt vi har det när vi ska äta lunch...

 Arbetsro

 Spelkonstruktioner 

Presentationer av pararbeten.


Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!

/"The Big-Tiger"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar