söndag 14 februari 2016

Vecka 5 & 6

Tigrarna har två händelserika skolveckor bakom sig!

Klasstidningen

Klassen tidningsredaktion publicerade sin första tidning (Tigernytt). Ett intressant och roligt projekt. Många elever vill gärna fortsätta med redaktionsarbetet, vi får se hur vi gör under våren. 

Redaktionsarbete
Första sidan, lokala nyheter.
Inrikes
Kultur & nöje

Biblioteksbesök

Tigrarna har besökt skolans bibliotek och lånat spännande böcker. Man märkte att många elever saknat läsandet. Glöm inte bort att läsa hemma!


Stafettkarnevalskickoff

I onsadgs hade vi Stafettkarnevalskickoff på IP tillsammans med Leoparderna. Vi började dagen med att få ta del av information om själva Stafettkarnevalen. Eleverna och föräldrarna kommer att få mer information efter sportlovet.

Efter introduktionen var det dags för olika löpövningar och stafettövningar. Förmiddagen avslutades med en "gladiator-bana". Det var roligt att se så många ivriga femmor som gav järnet hela förmiddagen.


Besök av polisen

På torsdag fick åk 5 besök av våra områdespoliser. De informerade oss bland annat om stöld/snatteri, misshandel, skadegörelse och databrott. Eleverna fick även ställa frågor och berätta om händelser de själva varit med om.
Som Ni kanske ser på bilden så hade Tigrarna sina lektioner i andra utrymmen än vanligt p.g.a. sexornas nationella prov.

PAX-besök

På fredagen besökte PAX-författarma Tigrarna för att diskutera den komman boken Näcken. Ett mycket uppskattat besök, både av författarna som eleverna. Att få en möjlighet att diskutera den kommande boken samt se några skisser av blivande bilder är både spännande och intressant.
Inför alla hjärtans dag
På söndagen 14/2 är det dags för Alla hjärtans dag. Tigrarna gjorde en fin uppgift tillsammans med Fanny, där man skulle beskriva varandra. Simon A gav även en ros till alla elever.


Varför inte dansa en tango?

Glad alla hjärtans dag!

/"The Big-Tiger"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar