söndag 19 september 2010

Forskning och överraskningar


Början av veckan inleddes med forskning.
Vad händer i naturen? Varför ändras lövens färg?
Tigrarna och jag begav oss till Hjorthagen för att hitta höst fynd. Främst sökte vi olika löv i olika färger. Naturen bjöd verkligen på sig själv och en av tigrarna hittade ett...

...ormskal. Vi tog med oss skalet till skolan för att inspektera det närmare. Vi funderade på varför ormar byter skal, var de övervintrar och ifall de unga ormarna är mera giftig än en gammal orm. Många intressanta diskussioner fördes kring vårt fynd.
Några dagar senare hittade en av Tigrarna en överkörd orm vid vägkanten. Tigrarna var nyfikna och ville se närmare på ormen. Vi la ormen i en låda så att vi på ett säkert sätt kunde se närmare på den. När vi jämförde ormskalet och ormen kunde vi konstatera att det handlade om en ung och en gammal orm.

Fadderverksamheten körde även igång. Treorna fick fadderelever en från Tigrarna och en från Leoparderna. Detta var uppskattat av alla elever.

Treorna bjöd på en lustig tvärtemot sång. Efteråt visade eleverna sina faddrar vad de gjort i skolan, var de sitter och var olika saker finns. Skolan har nämligen ändrats lite sen förra året.


Veckan avslutades med en smakbit från kursen jag går (Sensomotoriska reflexer). Övningen tränar vår motorik och koncentration.

Vi började med ett papper...

...som vi sedan skulle skrynkla med handen. Man får inte ta hjälp av resten av kroppen, kompisen, golvet eller något annat. Först skrynkla med höger handen sen veckla ut det. Samma sak med vänster hand. Det var inte lätt men mycket spännande och roligt!
Vi räknade pappersbollarna och kunde konstatera att de blev många tillsammans.

Med vänliga hälsningar,
Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar