torsdag 9 december 2010

Finlands självständighet och Nobeldagen

Finlands självständighetsdag
firades på måndag (6 december).
Stefan (lärare i åk 3) hade gjort en fin presentation om Finland och tillsammans med Nina gav de oss även en fördjupning i Finlands historia och om varför vi firar självständighetsdag.
Det som vi finländare ofta får höra är "pratar ni också svenska?". Ingen av eleverna verkade förvånade över att det finns svensktalande finländare i Finland och efter presentationen vet de vart man skall åka för att få höra mera "muminsvenska". :)

Vi hade även besök av trafiksäkerhetsbussen. Farbror polis och busschauffören informerade Tigrarna om hur man skall göra runt-, vid- och i bussen.
Tigrarna, jag och Magnus fick sitta inne i bussen och lära oss hur alla skall ta sig ut om någonting händer bussen. Farbror polis och busschauffören var duktiga på att berätta för barnen på ett enkelt, intressant men ändå allvarligt sätt.
På bildkonsten blev det lite annat än vad jag hade planerat. Konstaterade tillsammans med eleverna att vi behöver ju en julgran!!!
Så vi bestämde oss för att tillverka en julgran åt oss av lite grön färg, papper och våra händer som modell.
Slutresultatet får ni se nästa vecka!

Idag (fredag) uppmärksammade vi Nobel. Ia (lärare i åk 2) och Ken (lärare i åk 1) hade klätt upp sig och gjort en fin presentation om Nobels historia. Efter presentationen fick man faktiskt lite lust att själv gå på Nobel festen...Någon som läser bloggen som skall dit? :)

Ni kanske är nyfikna på att veta om Tigrarna klarade datorkörkortet?
Alla Tigrar har numera körkort i att använda tangenterna och musplattan. Det ni!
Inte alla förskolebarn som har ett körkort vid 5 - 6 års ålder... ;)

Nästa vecka blir det Lucia och Lusseloppet på Apotekarängen. Vi kommer även att pyssla vidare med vår julgran m.m. Se veckobrevet och -schemat för mera information!

2 veckor kvar till julafton!

Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar