fredag 4 mars 2011

Hej på er alla!

Hoppas ni har haft ett trevligt sportlov!
Nu har vårterminen börjat och det känns både i luften och i klassrummet.
Solen lyser vackert in i klassrummet och vi kan nog inte undgå att le lite extra av de efterlängtade D-vitaminen.

Denna vecka har vi använt böckerna på olika sätt.
Förutom att vi har läst/bläddrat i dem så har vi även kombinerat dem med veckans rörelseträning. Vi har nämligen utmanat oss själva att försöka balansera med en bok på huvudet.
Eftersom det inte var några större problem att få boken att hållas på huvudet så ville vi ju hitta på en större utmaning. Nästa steg var att promenera med boken på huvudet.
När även det var för enkelt så försökte vi sätta oss ner på golvet och stiga upp utan att boken faller av huvudet.
De ovannämnda uppgifterna verkade vara relativt enkla för Tigrarna så kom vi även på att försöka gå och ha boken mellan knäna. Många skratt fylldes i rummet av den roliga synen när vi försökte gå framåt.
Vi övade även på att göra liggande åttor i luften med en penna i handen. Att följa samma rörelse med ögonen gjorde det lite svårare. Vi konstaterade att det var lättare att göra liggande åttor med den hand som man vanligtvis skriver med.
På engelska lektionen skrev vi ner olika ord på dator t.ex. house, car, mother och father.
Sedan ritade eleverna bild till orden. Koncentrationen var på topp och eleverna gjorde riktigt fina arbeten. Jag ger slutresultatet 5 solar av 5 möjliga.
Som jag tidigare har nämnt så har vi börjat använda oss av multilinkklossar.
Veckans "hålla tungan rätt i munnen" var nog när Tigrarna skulle bygga med klossarna samma konstruktion som fanns ritad på tavlan. Detta var klurigt och ibland lite struligt men ack så finurligt. :)


Trevlig helg till er alla,

Linda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar