lördag 30 augusti 2014

Vecka 35

Det börjar kännas som Tigrarna så småningom kommit igång med skolrutiner.

Under denna vecka har eleverna fått sina första läxor i årskurs 4. Nästan alla hade gjort dem, vilket visar att man tar sitt skolarbete på allvar. Viktigt att alla nu hittar tillbaka till läxrutinerna för nästa vecka blir det en riktigt skolvecka med läxor nästan varje dag.

Oj, tänker någon nu. Läxor varje dag, hur skall man hinna med det? Jag brukar fråga eleverna hur länge det tar att göra läxorna. De svarar oftast mellan 5 och 10 minuter. Ibland kan det ta 15 minuter, men då har man samtidig sett på tv eller liknande. Kom ihåg att hitta läxrutinerna: en tid när man gör läxorna, en bra plats där man inte blir störd och där man kan koncentrera sig. Läxornas syfte är att befästa det som eleverna lärt sig under dagen!

En annan sak som är viktigt att Tigrarna funderar på till nästa vecka: att lyssna på instruktioner. Det händer alltför ofta att man inte vet var man ska vara eller vad som ska hända även om vi precis gått igenom det.

På måndag fick eleverna träffa Elisabeth, tysk lärarstuderande, som kommer att följa med Tigrarna i nästan två månaders tid. Tigrarna har tagit emot henne mycket bra och hon tycker att tigrarna är en härlig elevgrupp.

Jag är mycket glad över att vi kommit bra igång. Nu vilar vi några dagar och på måndag kör vi så det ryker!

 Ett tiger-hopp!
 Duktiga elever i träslöjd.


 Nya leksaker på skolgården; bra balansträning.
Här kommer ett skepp lastat med Tigrar!
 Läsestund i klassen.
Tiger-time; hungriga tigrar i väntan på mat :)

Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!

/Big-Tiger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar