lördag 6 september 2014

Vecka 36

Efter en händelserik vecka är det dags för Tigrarna att ladda upp inför nästa vecka!

På måndagen hade skolan en gemensam morgonsamling ute på skolgården. Det var dags för en kickoff med höstens tema: Tove Jansson. Alla klasser kommer att jobba kring Tove på olika sätt; precis som vanligt kommer temat att avslutas med ett vernissage efter höstlovet.

Jag är mycket nöjd över att se hur Tigrarna utvecklats under de första skolveckorna. Alla börjar så småningom hitta sina skolrutiner. Vi får fortsätta att jobba extra med att komma i tid till skolan och att få igång läxrutinerna. Det är egentligen ganska enkelt: kolla på schemat där hittar man läxorna.

Som jag skrivit tidigare så kan det tillsammans med en ny lärare, som har nya rutiner och arbetssätt, kännas lite konstigt i början. Samma gäller ju också läraren, det tär svårt att veta på förhand vilka tankar eleverna har och hur de är vana att jobba. Detta insåg jag när vi hade årets första diktamen på fredagen. Vi kommer att diskutera och förbereda varandra ännu bättre till nästa veckas diktamen. Roligt att de flesta tyckte att det var roligt att skriva diktamen och att alla gjorde sitt bästa!

Gemensam morgonsamling i det vackra vädret.

Snusmumriken var på plats.
Flitiga Tigrar i slöjden.
Tankekarta från biologi-lektionen.
Kolla vad vi har gjort!

Vi avslutade diktamen med: Härligt Tigrar!

Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!

/Big-Tiger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar