fredag 12 december 2014

Vecka 50

Årets sista hela skolvecka är nu avklarad!

Under denna vecka har tigrarna arbetat framförallt med matematik. Eleverna har kämpat hårt för att repetera och öva inför fredagens prov, eller förhör som vi kallade det. Vi hade faktiskt en intressant diskussion där vi funderade på om vi skulle kalla det prov, förhör eller utvärdering. Alla alternativ ansågs som passande. Utvärderingen hade dock ingen negativ klang, så vi beslöt oss att kalla det för årets sista matte-utvärdering. Skönt att vi nu klarat av divison-kapitlet så att vi efter jullovet kan påbörja ett nytt tema. Under nästa vecka hinner även de elever som inte blivit klara med uppgifterna i divison göra allt klart.

Tigrarna har även börjat öva inför julfesten. Många idéer som skall funderas och prövas. Skall bli intressant att se hur det kommer att se ut nästa vecka. Julfesten är på onsdag!

Många tigrar utvärderade sina slöjdarbeten under onsdagen. Det är ett viktigt moment, som man inte skall glömma. Eleverna har redan i årskurs 3 börjat skriva en keynote-presentation där man skriver om sina arbeten. Efter att man skrivit hur man gått tillväga och tagit kort på arbetet skall man besvara tre frågor: vad var lätt? vad var svårt? Hur blev resultatet?

Många elever vill gärna bläddra bakåt och kolla vad man gjort föregående året och vad man ansett vara svårt.
Utvärdering av hopprepet.
Utvärdering av lådan.


Nobelsamlingen på onsdagen var en lärorik upplevelse. Uffe och Ia höll i samlingen där eleverna fick först svara på frågor om Nobel och sedan få lyssna på vem årets pristagare var och varför just de fick pris.
Tigrarna redo för samlingen.
Värdarna Ia & Uffe.
Lite frågesport om Nobel.
Eleverna följde noggrant med och hade bra koll på de rätta alternativen.

På fredagen var det dags för årets Luciafest. Årskurs 3 blåvalar och delfiner bjöd oss på ett fantastisk program. "The Big-Tiger" fick äntligen julstämning och var nära att börja fälla tårar; så vackert var programmet!

Stämningsfull belysning i salen.
Duktiga elever elever bjöd på vacker sång.

Nu har vi bara några skoldagar kvar under året 2014. På torsdagen är det årets sista skoldag och tigrarna får påbörja ett välförtjänt jullov.

Alla bloggläsare önskas en trevlig helg och en skön Luciadag!

/"The Big-Tiger"


Ps. En Lussekatt på Luciadagen, håller ordning på magen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar