söndag 7 december 2014

Vecka 49

Nu är det december!

På måndagen var det dags att öppna första luckan i adventskalendern. Tigrarna fick öppna första luckan i tre olika kalendrar. I den fösta kalendern fick man läsa om adventstiden och göra dagens pyssel. I den andra kalendern fick man läsa om hur ett stearinljus fungerar och i den tredje kalendern fick man försöka lösa ett problem. Jag bifogar länkarna till dessa elektroniska julkalendrar så att även Ni har en möjlighet att gå in och öppna luckor:

Julkalenderspyssel

På måndagen överraskade klassen även sin lärare med saft och bulla födelsedagen till ära. En rörd "Big-tiger" fick sätta sig ner på en stol som eleverna plockat fram och lyssna på sång och "han leve"- rop. Tack alla tigrar!
Eleverna överraskade sin lärare med lite sång, bulle och saft.

Nu har vi knappa två skolveckor kvar till jullov. Detta betyder att tomteverkstäderna är fyllda av aktiviteter. Förutom de praktiska ämnen så koncentrerar vi oss stenhårt på division. Vi skall hinna med ett förhör ännu innan lovet. Inget är omöjligt för tigrarna.
Tomteverkstaden


Jag besökte tigrarnas musiklektion och blev mycket imponerad. Alla elever deltog i bandspelandet och resultatet var en briljant version av Michael Jackson "Beat it". Jag var tvungen att till och med ta några danssteg, det var så svängigt.

Bandspelande 
Duktiga sångare!
Duktiga gitarrister!
Duktig trummis!
Duktiga keybordister!


På fredagen hade vi en gemsam morgonsamling i samband med Finlands självständighetsdag. först berättade Viktor och Linda Roos om Finland och om självständighetsdagen (som firas den 6 december). Morgonsamlingen avslutade med att vi fick lyssna till Åk 2 giraffernas och zebrornas fina sånguppträdande. Eleverna avslutade med att sjunga sista refrängen på finska. Mäktigt!
Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!
/"The Big-Tiger"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar