fredag 13 februari 2015

Vecka 7: Romme

Veckans stora snackis var tisdagens expedition till Romme Alpin!

Efter en tidig väckning var det skönt att komma iväg. Alla tigrar var på plats, förutom tre utlandsresenärer och två som blivit sjuka. Som tur kommer det fler möjligheter.

När vi äntligen anlänt till Romme var det dags att göra sig redo för backarna; att hämta utrustning, och klä på sig och att gå till nybörjarbacken. För att få fortsätta till andra backar skulle alla elever visa att de kunde bromsa, stanna och "hantera" sina skidor. Under bussresan fick eleverna en genomgång av säkerhetsdetaljer och var nu redo att ta ansvar och se till att dagen skulle bli så bra som man gjorde den till. När man läser elevernas utvärderingar (läs dem gärna här i bloggen) så kan man konstatera att dagens varit mycket lyckad.

Dagen på Romme har nog varit den bästa dagen jag någonsin har haft i skolan! Jag tycker att det även var super kul att lärarna litade på oss och lät oss att vara över exakt hela fjället, förutom dem opistade backarna då. Jag längtar tills vi får åka till Romme igen i 6an! Hejdå!
//Mira. N

Det var jätteroligt, och det var den bästa dagen i skolan! 
// Nelly

Dagen i Romme har nog varit den bästa dagen jag har varit med om i skolan! Jag tyckte att det var kul att man inte behövde åka med en lärare och så fick man åka i alla backar utan offpist! (-; Även buss resan var rolig på morgonen för då så fick man titta på film. Det var super kul!
//Emilia

 Att vara i Romme var det roligaste på länge. När man fick vara med kompisar och åka skidor ner för backar. Man fick äta på resturang. Men det var även kul att åka buss på resan ditt för man fick kolla på film…
//Jennifer 

Det var roligt i Romme för man fick vara själv med en kompis och åka vart man ville typ. jag tyckte det var jätteroligt  för jag åkte i en svart för min andra gång för jag har varit livrädd för att åka svarta bakar men man ramlar då och då. sen var det jätte mysig när man åkte och åt mat och när man satt i bussen för man visste hur det skulle va i Romme. och det var bra att man hade nåt att göra för det var en lärare som  hade tagit med en film… Det var jättekul!!!!!
// Emma f

Jag tyckte att de var jätte kul!! vill åka dit igen!!
//Olle

Jag tyckte det var jätte roligt! I bussen var det mysigt att äta frukost och mellis. Och vi tittade på film. Det var jätte bra backar och fint väder. Vi åkte många svarta backar som inte ens var läskiga. Det tyckte i alla fall dom jag åkte med. Många sov på vägen hem men jag var jätte pigg. Jag längtar till sexan när vi åker dit nästa gång!
//Mira E

Det var den bästa skoldagen i hela mitt liv! Jag skojar inte. Vi fick god mat (vi gick till en resturang och beställde mat själva utan lärare), vi åkte själva i skidbackarna utan någon lärare som bestämmer vilka backar man får åka, och jag åkte nästan bara svarta backar! Bussresan dit var jätterolig på dit-vägen, men inte efter ett tag, och samma med hem-resan. Dom flesta sov på bussen sista timmen påväg hem för att vi hade ju gått upp typ 5 på morgonen och åkt skidor hela dagen så dom flesta var ganska trötta. Längtar tills 6:an och 7:an för då åker vi dit IGEN!!!
//Vendela

Det var den bästa dagen jag varit med om med klassen. Jag har haft jätte roligt tillsammans med hela klassen (nästan alla alltså). Vi fick god mat och det fanns många fina pistar. Jag åkte alla!, svarta backar. Den svåraste backen var götes branten, den var jätte svår! Men den roligaste backen var solstinget Åkes-dröm eller Syd-hanget. Det var jätte roligt dagen någonsin!
//Ture
  
Det var den roligaste dagen i skolan. På vägen dit så åkte vi buss det var en fin buss och sen när vi var framme så fick vi en siffra på handen jag fick 30 det var för vilken ordning man skulle få skidorna. I början var jag lite rädd men sen åkte jag nästan alla bakar till och med den svåraste svarta men jag ramlade så jag gled ner till en annan backe. Maten var god och vi fick läsk. Jag åkte mest med Ture, Vendela, Emilia. Ebba, Mira n, Mira e och jag.
Vi åkte sitt lift och andra liftar. Den hära dagen kommer jag komma i håg.
//Blanca

Det var väldigt roligt. Det tog lång tid att komma ditt men det var värt det. Vi åkte väldigt mycket skidor. Jag kom försent till lunchen med dem jag åkte med. Jag åkte rätt stora bakar några som inte var dem bästa. Liftarna var bekväma en satt man i och åkte över träden och dem som man fortfarande va på marken. Jag åkte gröna, blåa och röda backar dem flesta var roliga men en gjorde så att jag kom försent till lunchen jag behövde åka upp för att komma upp.
//Gabriel

Det var jätte kul! Jag skulle jätte gärna åka dit igen med klassen. Det var mer backar än jag trodde. Jag åkte mest svarta och röda backar. Lunchen var god och vi fick läsk. Jag längtar tills vi åker dit igen. // Ebba

Det var jätte roligt jag längtar tills vi åker dit igen. Vi fick jätte god mat och läsk. jag åkte alla bakar med olle love Leo Lukas Ture och lite Vendela Blanca och jag åkte en två stols lift det var ganska läskig när den gick så långsamt och det skakade jätte mycket. //Anton 

Det var en jätte rolig resa med klassen till Rome.
Jag tyckte att åka buss i tre timmar till Rome var tråkigt, men när vi kom fram var det jätte roligt.Jag åkte alla backar. Det var en tvåstols lift som gick jätte långsam.Det var jätte god mat och läsk. Jag åkte mest med Nathan, Robin, Love och Erik. 
//William

Det var jätte kul! Först åkte jag i nybörjarbacken i typ tusen år. Men efter typ 2 
timmar frågade Felix ifall jag ville åka upp på berget i en sittlift och det ville jag så vi åkte upp för berget och så åkte vi gröna backar ner. Det gjorde vi två gånger.//Hugo.O   

Det var jätte kul att åka till Romme Alpin, Det har nog varit den bästa dagen i mitt liv (i skolan alltså) och jag skojar inte! Den roligaste backen var 
Göta-Brant o Ravinen. Det var kul att man fick kolla på film i bussen på vägen dit! Jag åkte mest med Nelly men jag åkte också med Mira E, Blanca,Vendela, Emilia, Ebba O Mira N. Vi åkte väldigt många svarta backar o några röda. Maten var jätte god!! Me det är synd att vi inte får åka dit för en i 6:an!! Det var den bästa skoldagen EVER!!!! 
PS: Jag vill åka dit om och om igen!!!!!!

//En längtande tjej som vill åka till Romme Alpin, Mer känd som Elin


Kan konstatera att det var en väldigt lyckad dag och eleverna visade att man kan lita på dem. Här kommer lite bilder från dagen:

Lunchpaus
Bekvämt med sittliftar.
Sittliften för två var lite kuslig enligt eleverna.

Vacker utsikt.
Tummen upp för dagen!
Glada och trötta tjejer.

Det behövs en hel del utrustning för en sådan dag.
Dubbeltummen-upp
Roligt att se eleverna umgås över klassgränserna.Även vi hade roligt!

Årets vinterexpedition till Romme Alpin kom mycket lägligt. Det har bubblat lite i klassen, med känslostormar och små konflikter som uppstått när man inte hittat ett bra sätt att kommunicera på. En gemensam dag ute tillsammans gör mycket. Ett äventyr där man får en möjlighet att umgås i en annan miljö än vanligt. Jag hoppas att äventyret förde alla närmare varandra, så kändes det åtminstone i bussen påväg hem.

Denna vecka fick ordningseleverna hålla i roliga timmen (i vårt fall roliga kvarten). Ordningseleverna hade begärt lite hjälp av två andra tigrar och tillsammans gjort ett kort filminslag om olika språk. Mycket roligt!


Tjejerna bjöd på skratt :)

Nu är det dags för sportlov.
Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!

/"The Big-Tiger"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar