fredag 13 mars 2015

Vecka 11

Då var det fredag igen!

På måndag var det lärarnas studiedag och skolan var stängd. Under veckans fyra skoldagarna har koncentrationen blivit allt bättre. Man kan dock se att det varma vårvädret  påverkat vissa elever mer   och på detta sätt skapat lite oro i klassen. Nu är det viktigt att koncentrera sig på det som man skall göra och inte förstöra för både sig själv och för andra. 

På tisdagen var det äntligen dags att påbörja den nya boken i matematik. De nya inplastade böckerna  började med tal i bråkform. Vi kommer att fortsätta "bråka" de kommande två veckorna. De första kapitlen kändes relativt enkla, mera som repetition. Nu är det extra viktigt att man gör sina läxor så att man hela tiden hänger med i det vi gör.

Det är även viktigt att få den gamla boken klar om man inte redan är klar med den. Ett bra tillfälle att gör det är på tisdag under stöd.

Nästan som på julafton, nästan...


När vårkänslorna kommer kan det vara lite svårt att koncentrera sig under lektionerna, då kan det vara bra att ha lite "hjärngympa" eller "brain-breaks". Tigrarna har under denna vecka prövat på något nytt som gjorde att man orkade fortsätta hela dubbelpasset.

Ett, två, tre.... FEM!


På lördag är det dags för årets Mello-final. Tigrarna röstade på fredagen om hur de tror att det kommer att gå. Enligt denna röstning så tror tigrarna att de bidrag som tävlar om vinsten är:

Hasse Andersson
Jon Henrik Fjällgren
Måns Zelmerlöw

Det ska bli intressant att se om Tigrarna "tippat" rätt...

Under torsdagen och fredagen har specialläraren Linda Saarela gästat klassen och jobbat merd kartläggning. Tigrarna har arbetat flitigt och koncentrerat sig bra på uppgifterna. 


Denna fredagen visade ordningseleverna (Elin & Vendela) ett rörande videoklipp om de hotade tigrarna. Videoklippet väckte många tankar och det kom fram att några elever redan är "tigerfaddrar". Härligt att det finns ett engagemang för våra utrotningshotade djur.

Här har ordningseleverna en kort introduktion inför filmklippet.


Önskar alla bloggläsare en trevlig helg!

/"The Big-Tiger"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar