fredag 20 mars 2015

Vecka 12

Då har vi en händelserik skolvecka bakom oss igen!

Denna veckas blogginlägg är uppbyggd så att varje dag har fått ett kort inlägg med några bilder.


Måndag

Vi började skolveckan med att få träffa Sofia från Folktandvården. Hon höll i en mycket intressant lektion med temat tandvård. Det märktes att många tigrar hade en hel del kunskaper om tandvård och hur man ska ta hand om sina tänder, men vi fick även många nya tips.Tisdag

I och med att det vackra vårvädret hållit i sig så har rasterna fått nytt liv tack vare kulspel. Får se hur länge värmen stannar kvar...


Onsdag

Tigrarna har slöjd varje onsdag. Halva gruppen har traskat till Eken och andra halvan tar trappan upp till textilslöjdsalen. Där tillverkas slöjdpåsar med inspiration av samernas hantverk och färger. Några flätar band till påsarna medan andra syr på band av olika slag:)


Torsdag

Tigrarna har under denna vecka stiftat bekantskap med ett nytt ämne: fysik och kemi. Jag har förstått att detta har blivit ett av favoritämnen redan efter tre lektioner. Härligt att se elevernas glädje när de får ta på sig laborantrockarna och ta itu med nya experiment.På torsdagen jobbade tigrarna 60 minuter med årets Kängurutävling. Över 50 länder runt om i världen deltar i denna tävling. Tävlingen består av matematiska problem, lätta och svåra. Tigrarna kämpade otroligt duktigt.


Fredag

På fredag var Barbara och berättade om vad Downs syndrom är. Eleverna hade förberett sig med att ha olika par strumpor på sig. Med detta sätt deltog man i #rocksockorna. Om Ni vill kan Ni läsa mer om detta på http://www.svt.se/nyheter/inrikes/i-dag-rockar-tioariga-nathea-sockorna-i-hela-sverige.
Tigrarna och leoparderna sjöng tillsist Måns Zelmerlöws Heroes för Barbara.Även om vädret inte var det bästa så fick vi se en glimt av solförmörkelsen. Följande bilder är tagna från klassens fönster. 
I klassen följde vi med en livesändning från Svalbard.

Till sist önskar jag alla bloggläsare en trevlig helg!

/"The Big-Tiger"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar