lördag 4 april 2015

Vecka 14

Dags för påsklov!

Under den korta arbetsveckan har tigrarna hunnit med en hel del. Man har bland annat experimenterat tillsammans med Fanny, arbetat med ordklasser, haft prov i matematik, lurat läraren på första april och förberett påsken.

Många elever har under en tid klagat över att "någon" tagit deras pennor och sudd. Efter att vi städat lådorna på tisdagen samlade vi ihop ca 20  "extra" pennor, de hade legat i eleverans lådor... Bra med städning nu som då!
Experiment på gång.

På första april lyckades två tigerflickor att lura mig totalt. Jag blev lite fundersam när de satt inne i klassrummet med sina mössor på huvudet. När jag kallade på den enas uppmärksamhet med att använda hennes namn blev jag överraskad när hon tittade upp och skrattade. Då insåg jag att de bytt kläder och bytt platser... Listiga tjejer :)


Eleverna blev också överraskade när deras datorer hade fått "fnatt", allting var upp och ner.


Det var Felix som stod bakom hysset med datorerna.

På torsdag var det dags för en påsksamling i Mariefreds kyrkan. I år hade skolan två samlingar. I den första deltog de yngre eleverna F-3 och i den senare de äldre eleverna 4-7. Under den senare samlingen fick prästen svara på frågor som eleverna fått ställa med temat påsken. Det var bra frågor och deltagarna fick lite mer information om själva påskfirandet och hur man gjort förr i tiden.


Skolveckan avslutade med Chicken Race runt Hjorthagen. Vädret var vackert och det kändes som om alla var nöjda med att få börja fira påsklov. Passa på och vila och njuta av ledigheten!


Alla bloggläsare önskas glad påsk!

/"The Big-Tiger"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar