fredag 24 april 2015

Vecka 17

Efter en händelserik skolvecka är det dags att ta helg!

På tisdagen var jag äntligen tillbaka i tiger-klassen efter en intressant och lärorik studieresa till Moskva. En omtumlande resa i kontrasternas stad. Fick ännu en gång bekräftat att det inte är utrymmen och de tekniska hjälpmedlen som gör undervisningen bra, utan kompetenta och engagerade pedagoger. 

Tigrarna har även denna vecka experimenterat tillsammans med Fanny. Eleverna har undersökt olika kemiska reaktioner och blandningar. Att göra bakpulversmällare (vatten och bakpulver bildar koldioxid) passade bra för tigrarna. Bildbevis finns senare i detta inlägg. Eleverna är mycket engagerade och intresserade, FyKe-lektionerna i Tigerklassen är mycket givande :)

Under lektionerna i svenska har tigrarna förberett sig inför fredagens förhör om ordklasser (substantiv, adjektiv och verb) och jobbat med läsförståelse. Alla elever ansåg att fredagens förhör var lagom långt och lagom svårt.

Inom temat decimaltal har Tigrarna under denna vecka bekantat sig med valutan euro (€), repeterat hur man skulle addera och subtrahera i uppställning samt jämfört olika decimaltal. Nästa vecka har vi utvärdering (prov).

På fredagen var det äntligen dags för PAX-dagen; världspremiär av de två nya böckerna i Pax-serien. Runt 300 skolelever (från Gripsholmsskolan och Mariefreds skolan) samlades på torget för att delta i denna boksläpp. Eleverna fick en Pax-goodiebag, göra en egen pins och gå en Pax-tipspromenad i vår vackra stad. Man fick även köpa böcker och få dem signerade av författarna. En lyckad tillställning med glada och lyckliga elever. "Att läsa är att resa..."

Bilder från måndagens experiment.


Skyddsglasögonen ger ett proffsigt intryck.


Läsförståelse
Mycket bra koncentration under förhöret.
Ibland är det skönt att bygga en egen "oas" där man kan jobba i lugn och ro.
Planering i små grupper på fredag. 
Dags för bok-party!
Författarna välkomnar alla elever.
Nöjda tigrar som får sina nya böcker signerade av författarna.
Uppe i bibliotekets övre våning fans det en "pins-verkstad".
Vi fick även en goodie-bag!

Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!

/"The Big-Tiger"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar