söndag 6 september 2015

Vecka 36

WCP och inläsningstjänst

Förra veckan var specialläraren Linda inne hos Tigrarna på svenskan och introducerade Inläsningstjänst för dem. Inläsningstjänst är ett företag som specialiserat sig på hjälpmedel till elever med läs- och skrivsvårigheter. De tillhandahåller pedagogiska verktyg, inläst skönlitteratur och inlästa läromedel med en enorm bredd.

Tjänsten gynnar inte brara de elever med läs- och skrivsvårigheter eller koncentrationssvårigheter utan är till nytta för alla elever. Ju fler sinnen vi involverar i inlärningen desto större är sannolikheten för ett lyckat resultat. Tanken är inte att lyssnadet ska ersätta läsandet utan fungera som ett komplement i läx- och provläsningen. Eftersom man kan ha ljud- och talböckerna med sig i telefonen eller sufplattan i och med Inläsningstjänsts egna app så kan pluggandet hänga med även på cykel-, bil-, löpturen eller när man helst vill. 

Förutom inlästa läromedel finns även skönlitterära talbocker och ljudböcker samt lättlästa litteratur i både ljudfilsformat och i text-ljud-bild-format. Tveka inte att ta kontakt om ni har frågor eller funderingar!

Under denna vecka körde Tigrarna igång med temat "WCP" (World’s Children’s Prize). Eleverna fick se en film om förra årets prisutdelning vid Gripsholmsslott och ta del av vad WCP är. Filmen väckte många tankar och funderingar. Vi kommer under hösten att fortsätta arbeta med detta tema samt barnens rättigheter.

Här kommer några bilder från textilslöjden där man arbetar med temat och gör flaggor:Alla bloggläsare önskas en skön dag!
/"The Big-Tiger"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar