lördag 19 september 2015

Vecka 38: Parkour & Skoljoggen

Då har en kortare skolvecka bakom oss!

På måndagen var skolan stängd på grund av lärarnas fortbildningsdag. Det känns som om Tigrarna hade en specialvecka med specialprogram under de resterande fyra skoldagarna. På onsdagen deltog eleverna i "Parkour" workshop med Pontus Karlsson från "Free Running Sweden" Stockholm. Under en timme fick Tigrarna lära sig grunderna i Parkour och pröva på olika hopp som kong, speed och volt. Pontus var mycket imponerade av eleverna och lovade att återkomma med information vart man kan fortsätta med denna sport. Dessutom var tre Tigrar Pontus assistenter under hela dagen. Alltid roligt att pröva på något nytt!


Tummen upp!Under veckans lektion i teknik fick några elever pröva på oculis rift- Vr. En intressant upplevelse. Fler elever får prova detta nästa vecka.


"Coolt!"

På fredagen var det dags för Skoljoggen, Skolindrottsförbundets 33:e upplaga av Sveriges största skolevenemang. Vi på Gripsholmsskolan utförde evenemanget för 7:e året i rad. Tigrarna sprang Hjorthagen runt (ca 3,7 km) och samlade in en "springslant". Detta år kommer springslanten att gå till ett barnhem i Bouar i Centralafrika. Tigrarna sprang i rusk och regn med glädje. 
Bra jobbat alla elever !
Under Fyke-lektionen fick Tigrarna vara med om ett spännande experiment. Om man vill läsa mer om detta experiment kannan göra det på https://youtu.be/VT066kSbRuQ

När man rör på sig mycket faller arbetsron i klassen likt mörkret på höstkvällarna.Trevlig helg alla bloggläsare!

/"The Big-Tiger"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar