torsdag 9 oktober 2014

Vecka 41

Under denna vecka har Tigrarna varit med om många speciella händelser. Här kommer en kort sammanfattning:

Internationella barndagen

Efter att Tigrarna arbetat flitigt hela förmiddagen på måndagen firade vi den internationella barndagen med saft och tårta. Ett stort tack till "bagaren" som lyckats med en mycket smaklig och god tårta!Vilken start på veckan!

Tanzania-info och tyska-lektion
På tisdag fick eleverna lyssna när Martha och Jessica berättade om deras kommande resa till Tanzania. De kommer att åka på en spännande resa till vår vänskola i Mbuku och ha med sig böcker till eleverna. Vi kommer att samlas igen efter deras resa och höra hur det var. Spännande!


På tisdag höll även Elisabeth (vår tyska lärarstuderande) en lektion i tyska. Roligt att se hur intresserade Tigrarna är och hur de vågar prata ett främmande språk.


En rolig övning där alla fick prata tyska.


Heartware kickoff 

På onsdag hade hela skolan en Heartware kickoff. Tigrarna och leoparderna var först ute att vandra till Mariefredsskolans idrottssal. Där väntade Heartweargänget (Juho, Ulrika, Uffe, Staffan och Julia) samt Renata på dem och körde igång ett roligt program. Alla elever fick pröva klättra på klätterväggen, öva balansgång på en slackline, pröva på att gå på en glaciärstege samt bekanta sig med Renatas utrustning.
 Förutom att få bekanta sig med äventyrsutrustning fick eleverna även höra om vikten av att äta ordentligt och att klä sig enligt väder.
 En tung ryggsäck gör det lite svårare att gå över glaciärstegen.
 Snart uppe.

 Det blev bara lättare och lättare.

Elisabeth sista veckan hos oss

Den festliga veckan avslutades med lite mys med vår tyska lärarstuderande Elisabeth som nu varit sju veckor tillsammans med oss. Hon har varit imponerad över Tigrarnas utveckling och tyckt att klassen har bra energi och "go" i allt de gör. Eleverna har ritat och gjort små presenter till henne. Hon tackade också eleverna med en liten present. Vi kommer att sakna Elisabeth!
Vielen dank!Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!

/"The Big-Tiger"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar