fredag 17 oktober 2014

Vecka 42

En bra arbetsvecka!

Tigrarna har en mycket bra vecka bakom sig. Det känns som om rutinerna börjat sätta sig ordentligt nu. Arbetsron har varit på topp likaså koncentrationen. Vi får mycket gjort under dagarna och samtidigt har vi även roligt.

Det som vi får fortsätta att jobba lite extra med är läxrutinerna. Det är fortfarande många som "glömmer" läxor och böcker. Här kan eleverna behöva hjälp; fundera gärna när det är bäst att göra läxan, var man gör den och att man alltid ställer böckerna på rätt ställe. Tigrarna brukar oftast ha läxor tisdag-fredag, så det är bra att kolla schemat om man är osäker.

"Multiplikationstabellerna skall man kunna som rinnande vatten" brukar man säga. Det är viktigt att man nu under åk 4 befäster denna kunskap. På fredagen hade tigrarna ett "Multi-tävling". Först skulle man gissa hur många uppgifter man hinner göra på fyra minuter. Sedan var det dags att jobba i fyra minuter för att se om man gissat rätt. Roligt och lärorikt!
Fortsätt att öva på tabellerna!

Nu har vi en skolvecka kvar innan det är dags för ett välförtjänt höstlov. Tänk vad snabbt tider går när man har roligt :)


Mycket att hålla reda på.
Slöjd är roligt!

Man kan inte klaga på arbetsutsikten...
Avslappning som avslutning innan det är dags att gå hem.

Tigrarna har jobbat med egna mumin-berättelser.


Till sist vill jag berätta att det är en mycket nöjd "Big-Tiger" som önskar er en trevlig helg! Vi fortsätter på samma sätt nästa vecka!


/"The Big-Tiger"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar