lördag 4 oktober 2014

Vecka 40

Då var det oktober...

Under denna vecka höll Tigrarna klassråd inför rektors elevråd, stora rådet.  Det var mycket bra diskussioner och tankar om hur vi kan förbättra skolan och framförallt trivseln. Tigrarna röstade fram några alternativ som våra klassrepresentanter (William & Emma S) sedan tog med sig till mötet. Många goda idéer framfördes och kommer att åtgärdas inom kort.

Tigrarna har även röstat fram två representanter till matrådet som har sitt första möte nästa vecka. Där kommer Mira N. att representera klassen och Jonathan är vice-representant.  När vi nu pratar om maten så kan jag konstatera att Tigrarna så småningom hittat sina matrutiner. Denna vecka har vi återgått till våra "riktiga" lunchtider efter förra veckans prövningar. De flesta kommer ihåg att smaka på allt och äter sig mätt av det som erbjuds. Att använda kniv och gaffel har även blivit mer automatisk, bra. Det som är viktigt att tänka på vid lunchen är att man försöker äta det som man tagit och att man äter sig mätt. Fortfarande slänger vi bort mycket mat, även när man hämtat mer... Fundera och öva gärna hemma!

Tigrarna har kommit bra igång med sitt nya skrivprojekt, en egen berättelse om mumin. Det är roligt att se hur fokuserade alla blir och hur skrivglädjen sprider sig i klassrummet. Det blir intressant att få läsa slutprodukterna av detta projekt.

Idrott inomhus är roligt.

Ett glädjeskutt
Skolans bibliotek bjuder på nya läserfarenheter.
Skönt med lässtund, ett avbrott i det intensiva skolarbetet.
Stefan var och berättade om matrådet.
I wanna rock!

Vackra konstverk!

Det gäller att hitta ett ställe där fantasin kan flöda.

Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!


/"The Big-Tiger"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar